Het ziet er naar uit dat we deze zomer lekker thuis blijven. Niet erg, het is daar best leuk. Van sommige vakantietradities is het echter moeilijk afscheid nemen. Het sturen van kaarten bijvoorbeeld. Dus heb ik zelf maar een setje gemaakt, met mijn woonwijk Aa-landen in de hoofdrol.

Aa-landen is misschien wel de gewoonste woonwijk van Nederland. Gebouwd in de jaren ’60 en ’70. Veel groen, een paar flats en veel rijtjeshuizen. Maar als je goed kijkt kun je ook hier pareltjes vinden. Architectuur, buurtgroen, dieren. Als je door je oogharen kijkt, zie je een vakantiebestemming die je zo in de Lonely Planet kunt zetten.

AAnsichtkaarten

AAnsichtkaarten

In Aa-landen is AAlles met AA, lijkt het soms. We hebben een winkel die ‘kAAslanden’ heet en Winkelcentrum Aa-landen gebruikt regelmatig woordkunstwerkjes met AA in zijn communicatie. Je kunt hier ‘AAltijd’ gratis parkeren, ontmoet ‘AAnderen’, de winkeliers hebben vaak verrassende ‘AActies’ en iedere vrijdag is er ‘koopAAvond’. Daarom: AAnsichtkaarten. Spaar ze AAllemaal!

AAnsichtkaarten

Kan ik die kaarten ergens kopen?

Nee, nog niet. Misschien binnenkort. Inmiddels zijn er enthousiaste inwoners van Zwolle-Zuid en Holtenbroek bezig met hun eigen kaarten. Ik ben benieuwd! Zelf aan de slag? Deze kaarten zijn gemaakt met Adobe Spark en Canva. Met de gratis versie van die laatste kun je vrij makkelijk jouw eigen ansichtkaart maken. Zet ‘m op!

AArchitectuurroute

Zin in meer Aa-landen? Bekijk de architectuurroute die ik eerder maakte. Je komt langs 20 hoogtepunten van mijn woonwijk, inclusief een stukje platteland. Van industrieel erfgoed tot kunstwerken en van woonwagen tot experimentele woningbouw.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.