Tegenwoordig worden we dagelijks met verschillende gebeurtenissen, gesprekken of dingen geconfronteerd. De helft daarvan zijn we al weer vergeten wanneer we er niet bij stil staan, maar wat als we dat wel doen? Ik wil je vandaag wijzen op een paar dingen uit het dagelijks leven waar we bijna niet bij stilstaan, ondanks dat het toch echt van invloed is op ons leven of die van een ander.

Raap je rommel eens op

We vinden het allemaal “not-done” om vuil op straat te gooien dus gooien we het netjes in de prullenbak of bewaren we het tot we thuis zijn. Toch ligt er dagelijks nog vuil op straat van anderen die dat niet doen. “Zonde is dat toch, zo van die natuur”, denk je dan. Wat echter op valt is dat bijna niemand de moeite neemt om het zelf weg te gooien. Het is niet van ons, dus ook niet onze verantwoordelijkheid, toch?

Foto van een roze lolly op een blauw bordje met roze achtergrond
Lolly op een bordje. Foto: Mae Mu via Unsplash

Eventjes de auto pakken

Wij Nederlanders staan bekend om onze fietsen en onze fietspaden. We zijn nog steeds boos op de Duitsers van het stelen van onze fietsen, maar toch doen we geen moeite om dan even de fiets te pakken voor een kleine boodschap. Wellicht ben je een brood vergeten te kopen of heb je geen tomaten voor in je tomatensoep. Wat doe je dan? Je pakt de auto en rijdt snel even naar de supermarkt. Zo makkelijk, maar je staat er niet bij stil dat dit impact heeft op het milieu. Op de fiets ben je dan wel wat langzamer, maar beweeg je wel meer en hoef je je niet schuldig te voelen als je dan ook een lekkere chocoladereep meeneemt.

Foto van een fototoestel met een gele achtergrond.
Fototoestel. Foto: Neil Gardose via Unsplash

Een lekker burgertje alstublieft!

“Oh daar heb je weer zo’n idiote vegan” denk je nu vast. Ik ben hier echter niet om je te overtuigen om vegan te eten, maar juist om te kijken naar onze vleesconsumptie met een kritische blik. Bijna iedereen eet vlees, maar weinigen staan stil bij de methode hoe dat vlees is verkregen. Het is zo genormaliseerd in onze maatschappij dat het woord “plofkip” al lang geen alarmbellen doet rinkelen. Sta je er wat meer bij stil, dan kies je liever voor een biologisch stuk vlees en dat is natuurlijk al een stuk beter. Wil je toch een keer iets vegan proberen? Ik heb een Cateringbedrijf ‘Heel Seitan’ en lanceer in november een gourmet-pakket voor de kerstdagen. Zeker aan te raden om te proberen!

Oranje speaker.
Oranje luidspreker. Foto: Oleg Laptev via Unsplash

Informatie overload

Met de opkomst van sociale media hebben we alle informatie die we nodig hebben binnen handbereik. Zo ook het nieuws. Ideaal is dat, zeker voor in de metro of trein onderweg naar je werk. Toch heeft het ook zo zijn nadelen omdat we onze hersens niet even de rust gunnen van het “niksen”  terwijl je uit het raam staart van je metrostel. Deze informatie overdosis zorgt voor meer stress, en meer gezondheidsklachten (zowel fysiek als mentaal). We staan er niet veel bij stil want het is zo normaal geworden om deze gevoelens te hebben, maar of het gezond is is een andere kwestie. Neem eens een mobiel-loze dag en merk hoe je je met heel andere dingen bezig gaat houden.

Ananas met verf
Ananas. Foto: davisco via Unsplash

Wie ben ik?

Mijn naam is Rozemarijn en ik ben een schrijver op Fiverr. Ik heb deze opdracht gemaakt op basis van een bestelling van $10 en als eis “je mag het zelf bepalen”. Ben je op zoek naar een artikel of blogschrijver? Neem dan gerust een kijkje op mijn Fiverr page.


Huh? Wat een raar artikel!

Klopt! Dit artikel – eigenlijke titel: Genormaliseerd Gedrag in onze Maatschappij – heb ik niet zelf geschreven, maar besteld op Fiverr, een marktplaats voor kleine en grotere freelanceklussen. De bedrijfsnaam verwijst naar het startbedrag van vijf dollar per klus – a fiver in de volksmond. Een kleine vijf euro voor een artikel? Dat kan nooit wat zijn toch?! Ik zou zeggen: Oordeel zelf. Dit artikel van circa 500 woorden kost €11,48, inclusief servicekosten. Dat is € 0,02296 per woord.

De opdracht
Hoi Rozemarijn,

Dit wordt een beetje een rare opdracht. Spontaan ontstaan nav discussie over nieuwe manieren van freelancen/Fiverr op Linkedin. Komt ‘ie:

Wil je een blog van 500 woorden maken (voor €9,58) met de titel ‘Ik liet voor een tientje een blog schrijven en dit is wat er gebeurde…’

Inhoud? Mag OVERAL over gaan, maar houd het netjes. Zelfpromotie is toegestaan, een inhoudelijke uiteenzetting ook. Wat je wilt.

Durf je het aan?

Groet, Martjan

P.s. Ik plaats ‘m – als ik ‘m leuk vind natuurlijk – op martjankuit.nl, m’n eigen website.

De foto bovenaan is net als alle andere beelden gevonden op Unsplash, een website met gratis beelden. Het beeld is gemaakt door gebruiker davisco.

2 Thoughts to “Ik liet voor een tientje een blog schrijven en dit is wat er gebeurde…”

  1. Leuk experiment! Inderdaad een stuk over van alles en dus net niks. En met zelfpromotie (dat heeft ze zeker niet achterwege gelaten). Zou ze zich bewust zijn dat Heel Seitan in uitspraak nogal lijkt op Hail Satan?! Ik heb in ieder geval kostelijk gelachen.

    1. Ach ja, ik vind het gezien de opdracht bijzonder geslaagd! Een prima stuk over niks mét een beetje zelfpromotie.

      En de ‘Heel Seitan’-opmerking is vaker gemaakt inderdaad. Het bedrijfje heeft voornamelijke Nederlandse klanten, heb ik begrepen. Ik ga binnenkort maar eens een bestelling plaatsen (kost vast meer dan een blog…). Ben gek op seitan, op z’n tijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.