Je bent jong en je wilt wat. Een eigen cryptomunt bijvoorbeeld! Althans, dat dacht ik toen de waarde van ethereum, bitcoin en andere digitale valuta een jaar of twee geleden door het dak ging. En hoe moeilijk kan het zijn?!

Laat ik het vast verklappen: Die munt is er nooit gekomen. Ik heb een url aangemaakt, die verwijst nu gewoon door naar dit artikelen, en er is een logo. Na een middagje ‘Learn Blockchains by Building One’ en ‘How to Create Your Own Cryptocurrency’-achtige artikelen doorlezen kwam ik tot de conclusie dat ik toch niet slim of handig genoeg ben om mijn eigen digitale munt op te richten.

Wat is er wel? Een naam!

HYPYH! Zeg: Hype. Van ‘Don’t Believe the Hype‘, weet je wel. Leek me grappig. Een website is er ook: Hypyh.info (linkt nu door naar dit artikel, dus welkom terug). Dat was het wel zo’n beetje.

Mijn eigen antwoord op Bitcoin: De cryptomunt HYPYH.

En nu een blog over jouw niet bestaande cryptomunt? Waarom?!

Na het ‘mislukken’ van mijn avontuur in Lijstenland dacht ik: Eens even kijken welke ambitieuze plannen ik de afgelopen jaren nog meer had. Hypyh was er één van. Al duurde dit ‘project’ niet langer dan een dag of twee. Nou las ik laatst over bedrijven die miljoenen meer waard worden omdat ze blockchain in hun naam hebben opgenomen, terwijl dat nergens op slaat! Ik ben benieuwd wat een weinig zeggende blog over een niet bestaande cryptomunt doet…

Meer weten over crypto? Hier wat handige links!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.